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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  02/12/2002
Data da última atualização:  03/06/2011
Autoria:  SOUZA, F. X. de.
Título:  Spondias agroindustriais e os seus métodos de propagação (frutas tropicais: cajá, ciriguela, cajarana, umbu, umbu-cajá e umbuela)
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Fortaleza: Embrapa-CNPAT, 1998.
Páginas:  28 p.
Série:  (Embrapa-CNPAT. Documentos, 27).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Ciriguela; Métodos de propagação; Spondias Agroindustriais; Umbu-cajá; Umbuguela.
Thesagro:  Cajá; Cajarana; Umbu.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO6412 - 1ADDFL - --FOL-5778FOL-5778
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  22/09/2017
Data da última atualização:  09/02/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SIMEONE, M. L. F.; PARRELLA, R. A. C.; SCHAFFERT, R. E.; DAMASCENO, C. M. B.; LEAL, M. C. B.; PASQUINI, C.
Afiliação:  MARIA LUCIA FERREIRA SIMEONE, CNPMS; RAFAEL AUGUSTO DA COSTA PARRELLA, CNPMS; ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS; CYNTHIA MARIA BORGES DAMASCENO, CNPMS; MICHELLE CRISTINA BASTOS LEAL, CNPMS; Celio Pasquini, Universidade de Campinas.
Título:  Near infrared spectroscopy determination of sucrose, glucose and fructose in sweet sorghum juice.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Microchemical Journal, New York, v. 134, p. 125-130, 2017.
DOI:  10.1016/j.microc.2017.05.020
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sweet sorghumis a very robust cropwhich has the potential to be used in ethanol production due to its high fermentable sugar content present in its stem juice, very similar to sugarcane. Therefore, for breeding purposes it is relevant to analyze sugar composition in the juice to characterize sweet sorghum genotypes and their period of industrial utilization within different environments for maximum ethanol yield. In this work we developed a rapid, lowcost and efficient method to determine the profile of sugars (sucrose, glucose and fructose) in sorghum juice by near infrared spectroscopy and partial least square regression, and validation of the method was performed according to the high-performance liquid chromatography method. Developed models provided root mean square error of prediction of 4, 1 and 0.6 mg·mL−1 and ratio performance deviations of 8, 5 and 5 for sucrose, glucose and fructose, respectively. Relative standard deviations of three sweet sorghumjuice sampleswere reportedwith content variation (low, mediumand high) 0.2, 0.3, 0.8% for sucrose; 1, 2, 2% for glucose; 1, 2, 3% for fructose. Sugar profile is an asset for crop breeders to take decisions for the development of more productive cultivars and higher sugar content.
Palavras-Chave:  Bioenergy crop; Bionergia; Calibração multivariada.
Thesagro:  Biocombustível; Sorgo açucareiro.
Thesaurus NAL:  Biofuels; Energy crops.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164157/1/Near-infrared.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS27852 - 1UPCAP - DD
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